SOALAN LAZIM

TOGI D’Glutea adalah jenama teh hitam segera pertama dan ia dibuat untuk masyarakat massa untuk menangani “Tiga Serangkai”. Ia telah dikaji dan dibangun menggunakan teknologi canggih oleh Tongee (KL) Sdn. Bhd yang menimbulkan 54 tahun sejarah dalam bidang Perubatan Cina, bersama dengan Hunan Xiangcha High-Tech Limited Company.

 

Ia adalah produk dalam anugerah kemajuan Sains dan Teknologi Kebangsaan China. Ia adalah unsur yang bermanfaat dari bakteria keemasan yang dipilih (Eurotium Cristatum). Bakteria bunga emas diekstrak dari pelbagai bahan bermanfaat seperti Catechin A & B dan polysaccharides teh kompleks. Melalui pemurnian air tulen, ia sepenuhnya mengekalkan komposisi bahan berfaedah dan mengeluarkan bahan berbahaya seperti residu racun perosak dan logam berat. Oleh itu, ia adalah produk semulajadi yang selamat dan tulen. Setiap gram TOGI D’Glutea mengandungi 18 jenis asid amino dan 210 juta bakteria Eurotium Cristatum.

TOGI D’Glutea:

 • Pembungaan teh longgar, operasi terkawal
 • Proses penapaian yang pantas
 • Kecekapan tinggi (Baka optimum dipilih dengan kadar bunga 100% dengan kepekatan 8:1)
 • Boleh dibancuh dan diminum dengan segera

Teh Tradisional:

 • Proses pembungaan semulajadi, banyak faktor tidak terkawal
 • Memakan masa (Kitaran bunga berlangsung selama berbulan-bulan atau bahkan 2 hingga 5 tahun secara berterusan)
 • Kecekapan yang rendah (Kadar bunga pada 10-30%)
 • Penggunaan yang rumit

TOGI D’Glutea bukanlah satu bentuk perubatan. TOGI D’Glutea meningkatkan metabolisme badan dan glukosa untuk memperbaiki kesihatan manusia dan menguatkan fizikal mereka. Ia mampu mengurangkan tahap gula darah dan tekanan darah.

Terdapat pelbagai teh hitam, masing-masing dengan kesan yang berbeza dan fungsi yang bermanfaat. Ia adalah produk yang menduduki tempat kedua dalam Anugerah Kemajuan Sains dan Teknologi Kebangsaan China. Ia merupakan elemen yang yang mengandungi banyak manfaat kesihatan daripada bakteria Golden Flower (Eurotium Cristatum) yang dipilih secara optimum serta mampu menurunkan tahap gula darah dan tekanan darah.

TOGI D’Glutea mempunyai formula uniknya yang tersendiri dalam proses pendebungaan dan pengekstrakan. Pusat penyelidikan telah menjalankan eksperimen dengan puluhan ribu ujian bagi mencari formula terbaik selama 10 tahun.

Lebih daripada 150 metabolit mikrob yang bermanfaat dihasilkan oleh camellia emas yang dipilih secara optimum semasa proses penapaian semula. Bahan-bahan mikrob ini adalah bahan yang berfungsi yang tidak dapat dijumpai dalam teh hitam lain.

Kita semua tahu bahawa tubuh manusia terdiri daripada sel-sel yang banyak, dan sel-sel baru yang sihat dihasilkan dan digantikan oleh sel yang menghilang akibat luka kesan penuaan. Apabila metabolisme kita dipercepatkan, penjanaan semula dan penggantian sel membubarkan sel lemak badan dan bahan berlebihan. Proses ini meningkatkan kesihatan badan. Manakala kitaran penggantian sel manusia adalah 90-120 hari (kecuali sel stem tertentu). Inilah sebabnya program ini memerlukan anda mengambil minuman teh selama 3 bulan untuk melihat hasilnya.

 1. 3 sachet diperlukan dalam sehari untuk menurunkan gula dalam darah. Oleh kerana suhu yang tinggi akan mempengaruhi penukaran sebatian polisakarida, dinasihatkan untuk membancuh teh pada suhu air tidak melebihi 50 ° C.
 2. Minum teh dengan perlahan sejam selepas makan. 3 sachet diperlukan dalam sehari untuk mereka yang bertujuan untuk mengatasi hati berlemak dan lipid darah yang lebih rendah.
 3. Bagi mereka yang minum untuk tujuan penjagaan kesihatan, mereka hanya memerlukan satu hingga dua sachet setiap hari. Minum dalam jangka masa yang panjang akan meningkatkan status kesihatan seseorang. Mereka hanya perlu untuk membancuh teh dengan menuangkan serbuk itu ke dalam botol air dan goncang perlahan-lahan

 4. Obesiti dan “Tiga Serangkai” memerlukan 3 hingga 9 bulan untuk menyesuaikan mengikut kesihatan badan anda secara perlahan-lahan, oleh itu minum untuk jangka masa panjang adalah yang cara yang terbaik.

Apabila kita cedera, akan ada reaksi fisiologi di dalam badan kita. Apabila keadaan itu bertambah baik, akan ada tindak balas yang lain. Keadaan penyakit kronik mungkin disertai oleh peningkatan dalam gejala. Ini adalah fenomena perubatan yang dipanggil “reaksi dominan”, yang merupakan tanda peningkatan tubuh. Selagi ia dipantau dengan sewajarnya, ia akan lega atau pudar selepas tempoh masa. Produk ini benar-benar berasal dari ekstrak tumbuhan tulen teh hitam dan terbukti selamat serta tidak mempunyai kesan sampingan.

Cara terbaik untuk merawat penyakit adalah dengan merawatnya menggunakan cara yang mudah. Kekal terhidrasi dan bekalkan badan anda dengan elektrolit serta ambil ubat mengikut nasihat doktor. Minum TOGI D’Glutea sejam selepas pengambilan ubat.

TOGI D’Glutea AKAN menukarkan komponen kafein teh asli dalam proses pengekstrakan dan pemprosesan. Ia tidak memerlukan transformasi melalui pencernaan badan. Ia juga tidak akan menyebabkan kesan kegembiraan pada tubuh manusia. Walau bagaimanapun, badan setiap individu berbeza antara satu sama lain. Adalah disyorkan bahawa orang insomniac harus mengelakkan pengambilan teh ini sejam sebelum tidur. Sekiranya anda meminum TOGI D’Glutea untuk kali pertama, pengambilan dalam jumlah yang kecil adalah dinasihatkan untuk memudahkan badan anda menyesuaikan diri dengan sifat-sifat teh.

Keadaan fizikal setiap orang adalah berbeza, dan fenomena ini adalah perkara biasa. TOGI D’Glutea adalah berdasarkan pada prinsip “Perubatan Cina dan Homologi Makanan”, ia mengambil bahagian dalam lipid darah dan kitaran metabolisme glukosa darah dalam tubuh manusia. Dengan mengawal aktiviti enzim metabolik tubuh, ia tidak membenarkan perut menyerap nutrien yang berlebihan. Diarrhea dan perkumuhan udara adalah petunjuk umum detoksifikasi, di mana makanan berlebihan dan makanan yang tidak diserap akan dihapuskan melalui najis yang longgar. Secara umumnya, selepas minum selama kira-kira seminggu, tanda-tanda cirit-birit akan dikurangkan atau pudar.

Semua penyakit kronik memerlukan rawatan perlahan dan lembut. Jumlah pengambilan adalah mengikut keadaan. Tekanan darah dan lipid darah mesti diuji selepas anda minum teh. TOGI D’Glutea mempunyai permulaan yang perlahan menurunkan gula darah, dan biasanya mengambil masa kira-kira 3 bulan ke atas untuk melihat kesannya. Jangan hanya mengurangkan ubat, anda hanya boleh mula mengurangkan ubat selepas gula darah stabil secara berterusan untuk tempoh masa.

 1. Minum teh setiap hari. Ia mengambil masa yang lebih lama dan jumlah penggunaan yang lebih besar untuk orang tua dan sakit kronik, daripada mengambil dos yang besar dalam masa yang singkat.

 2. Pengambilan teh selepas mengambil apa-apa ubat atau sebaliknya hendaklah sekurang-kurangnya selepas satu jam kemudian.

 3. Minum sejam selepas makan. Elakkan daripada minum terlalu banyak dalam tempoh masa yang singkat. 

 4. Sekiranya rasa terlalu kuat, anda boleh menambah air untuk mencairkan teh. Setiap sachet disyorkan untuk dibancuh dengan 400ml air suhu normal.

 5. Produk ini boleh disertakan dalam kegunaan masakan. Ia mampu membasmi ikan. Melalui kaedah ini, ia juga boleh menggalakkan tindakbalas gastrointestinal yang penting manakala pengurangan lemak tidak terjejas.

 6. Suhu air tidak boleh lebih daripada 50 °C, kerana suhu yang tinggi akan menjejaskan kesan hipoglikemik pada polisakarida. Walaubagaimanapun, ia tidak akan menjejaskan fungsi mengurangkan sel lemak.

 7. Pesakit dengan penyakit kardiovaskular dan serebrovaskular perlu minum ini dengan air yang lebih panas untuk melembutkan saluran darah.

Prinsip: Komponen utama yang terdiri daripada polisakarida teh boleh merangsang insulin β untuk merembes insulin, meningkatkan sensitiviti insulin, mengurangkan glukosa darah diabetes sambil meningkatkan toleransi tubuh terhadap glukosa.

Prinsip: Komponen utama yang terdiri daripada Catechin A & B dapat dengan ketara menghalang percambahan dan pembezaan preadiposit, dengan berkesan mengurangkan tahap TG dan TC dalam sel Hep G2. Ia juga menghalang pengumpulan lipid intraselular dan meningkatkan laluan metabolisme tenaga dan ia meningkatkan pengoksidaan asid lemak pada masa yang sama.

 

Terbukti secara saintifik: Minum TOGI D’Glutea sebelum bersenam boleh meningkatkan sehingga 17% daripada kadar pembakaran lemak.

Melegakan sembelit

Prinsip: Kaya dengan serat makanan, berkesan menggalakkan metabolisme glikolipid. Seperti yang disebutkan dalam pepatah lama – “Mengikis teh gelap dan menggalakkan pencernaan”, ini berkesan menggalakkan pergerakan gastrousus.

Kaedah Pengambilan: Bancuh 2g dalam air 800ml. Minum dalam masa 4 jam. Berkesan untuk melegakan sembelit pada hari penggunaan. Minuman jangka panjang boleh mengalirkan lemak badan yang berlebihan dalam masa yang lama.

Melegakan pemanasan dan penjagaan hati

Prinsip: Eksperimen telah menunjukkan bahawa ia boleh meningkatkan aktiviti alkohol dehidrogenase dan asetaldehid, dengan ketara melindungi kedua-dua pengambilan alkohol dan bukan alkohol. Ambil 1g sebelum pengambilan alkohol, membantu meningkatkan toleransi terhadap alkohol dan melindungi hati daripada alkohol. Ambil 1g pada hari berikutnya selepas mengambil alkohol untuk membantu melegakan larut dan menghalang migrain daripada kesan mabuk.

 

Menurunkan asid urik

Prinsip: Menyelesaikan masalah ini melalui peraturan metabolisme lipid. Tiada data penyelidikan saintifik menyatakan dengan jelas, tetapi maklum balas selepas minum menunjukkan bahawa ia adalah jelas untuk melihat hasil yang berkesan selepas minum teh hitam di mana keadaan asid urik yang agak tinggi dapat kembali normal. Ambil 2-3g sehari untuk pengurangan gout jangka masa panjang.

Menurunkan tekanan darah

Prinsip: Dengan mengawal metabolisme lipid dan glukosa, ia membersihkan lemak dan gula darah yang berlebihan serta menurunkan tekanan darah. Ia mengambil masa lebih daripada 3 bulan untuk melihat hasilnya, oleh itu minum dalam jangka panjang akan menjadi lebih baik.

 

TOGI D’Glutea boleh mengaktifkan sepenuhnya aktiviti enzim biologi dalam badan dan mempercepat penukaran mitokondria kepada lemak. Ia juga menguatkan kadar metabolisme lemak badan dan kadar penguraian. Minum TOGI D’Glutea setengah jam sebelum bersenam juga boleh meningkatkan pembakaran lemak sebanyak 17%.

 

Komponen utama TOGI D’Glutea, Catechin A & B dapat dengan ketara menghalang percambahan dan pembezaan preadiposit, dengan berkesan mengurangkan kadar TG dan TC dalam sel Hep G2. Ia seterusnya menghalang pengumpulan lipid intraselular dan mengaktifkan metabolisme tenaga. Saluran ini meningkatkan pengoksidaan asid lemak dan seterusnya mencapai matlamat mengurangkan lemak dan berat badan.

Pengumpulan lemak adalah disebabkan oleh pemakanan tidak seimbang dan tabiat hidup yang tidak sihat. Selagi anda menyesuaikan diet dan gaya hidup anda, anda mungkin tidak akan menambah berat semula. Walaubagaimanapun, tubuh manusia terdiri daripada mekanisme perlindungan diri. Apabila lemak badan mempunyai penurunan besar, berat badan akan mengekalkan pelbagai turun naik tetap. Kami menyebutnya sebagai tempoh dataran tinggi, di mana badan akan menyesuaikan diri dengan sekitar 15 hari, yang kemudian selepas lemak badan akan terus menurun ke titik di mana lemak badan mencapai julat normal. Selepas itu berat badan tidak akan berkurangan lagi.

Fungsi utama TOGI D’Glutea adalah untuk mengurangkan lemak dan mengurangkan berat badan secara komprehensif. Apabila badan mempunyai lebih banyak lipid darah, lemak mendalam dan plak lemak di dinding saluran darah, hasil kehilangan lemak produk tidak akan tercermin dalam pengurangan lemak badan keseluruhan. Oleh itu, dari penampilan, akan nampak penurunan berat badan lebih cepat daripada yang lain.

Kerana patogenesis hipertensi melekat lemak dan bahan lain ke dinding arteri, urat dan kapilari. Seperti mereka yang semakin tua, semakin tebal pembekuan darah, maka semakin kecil saiz vaskular, yang mengakibatkan aliran darah yang lemah dan peningkatan tekanan darah. Pada masa yang sama, plak atheromatous pada dinding saluran darah melemahkan keanjalan saluran darah itu sendiri, yang mengehadkan pengawalan tekanan darah secara automatik. Di samping itu, plak atheromatous jangka panjang memusnahkan saluran darah dan mengurangkan keanjalannya. Apabila produk diambil, ia boleh membubarkan plak atheromatous, yang pada masa yang sama akan melindungi saluran darah, membaiki saluran darah yang rosak, dan mengembalikan keanjalan ke saluran darah. Apabila terdapat banyak plak aterosklerotik, ia akan memasuki darah dalam jumlah yang besar, yang akan menyebabkan peningkatan dalam tekanan tempatan pada saluran darah, mengakibatkan kesesakan dada dan tekanan darah yang lebih tinggi. Apabila perjalanan hipertensi panjang dan terdapat banyak bahan menghalang, akan ada tanda-tanda tekanan darah tinggi yang lebih kerap, walaupun tidak akan ada sakit kepala atau pening kepala yang ketara.

Selepas minum TOGI D’Glutea untuk melarutkan plak atheromatous untuk simptom “Tiga Serangkai”, pelbagai nutrien yang terikat dengan lemak akan memasuki darah, menunjukkan tanda-tanda peningkatan sementara dalam jumlah nutrien dalam darah. Walaupun begitu, badan seseorang akan kelihatan baik dalam semua aspek. Itu disebabkan oleh nutrien yang membubarkan diri mereka adalah nutrien yang diperlukan oleh tubuh manusia. Jika nutrien berlebihan tidak dapat diserap, ia perlu dimetabolisme keluar dari badan secepat mungkin. Orang boleh minum banyak air yang menggalakkan pelepasan nutrien yang berlebihan melalui peluh dan kencing. Kejadian ini adalah semua tanda-tanda peningkatan. Anda tidak perlu bimbang mengenainya. Sebaliknya anda harus berasa santai kerana ia membantu mempercepatkan aliran darah dan metabolisme.

TOGI D’Glutea adalah minuman dan bukan ubat. Ia menangani penyakit kronik yang berkaitan dengan “Tiga Serangkai” hanya sebagai tambahan tambahan, dan kesannya mengambil masa untuk dilihat. Jika anda sudah mengambil ubat-ubatan kami tidak mengesyorkan anda untuk menghentikannya. Anda boleh minum TOGI D’Glutea selepas pengambilan ubat, tetapi perlu sekurang-kurangnya selepas satu jam. Adalah disyorkan untuk sentiasa memantau dan memberi perhatian kepada perubahan dalam tubuh dan minda anda. Sebaik sahaja diabetes atau tiga keadaan tinggi anda telah meningkat dengan ketara, anda boleh mengurangkan pengambilan ubat anda.

 

Peringatan: Ambil ubat anda seperti yang disarankan oleh pakar perubatan.

TOGI D’Glutea bertindak balas dalam kitaran metabolisme glukosa darah dan lemak darah mengikut prinsip homologi perubatan dan makanan. Melalui pengawalan aktiviti enzim metabolik manusia, ia memerangi “Tiga Serangkai”. Setiap badan mempunyai kadar metabolik yang berbeza. Penyakit “Tiga Serangkai” mungkin terbentuk akibat nutrisi berlebihan selama beberapa dekad. Akan ada keperluan untuk minum D’Glutea selama 3 hingga 9 bulan secara berterusan.

 

Adalah disyorkan untuk melakukan pemeriksaan fizikal sebelum minum, dan pemeriksaan lain selepas minum teh untuk beberapa waktu. Sebaik sahaja anda kembali sihat dan anda tidak mengalami pening, badan anda akan berasa lebih tenang dan selesa.

Selepas beratus-ratus orang yang telah mencuba dan meneliti pangkalan data, tidak ada keputusan setakat ini. Hyperglycemia atau dislipidemia adalah penyakit kronik akibat pengumpulan nutrien selama sepuluh atau lebih tahun dan akibat kebiasaan gaya hidup yang tidak sihat. Oleh itu, sebaik sahaja modulasi nampaknya stabil, untuk memastikan bahawa pelbagai indeks tidak akan menyebabkan masalah baru disebabkan oleh pengumpulan semula nutrien yang berlebihan. Anda boleh memilih untuk:

 1. Ubah gaya hidup anda, diet dan amalan hidup sihat perlu diwujudkan. Pada masa itu, tidak mengapa walaupun anda tidak minum.
 2. Jika tabiat hidup anda sukar disesuaikan, disyorkan supaya anda mengurangkan jumlah minum selepas metabolisme kelihatan stabil. Ini juga boleh memastikan bahawa badan anda berasa selesa.

Sudah tentu. D’Glutea adalah pengekstrakan teh Golden Camellia. Kesannya ialah 60 kali lebih banyak daripada teh yang biasa, mengandungi teh polifenol, asid amino, kafein, polisakarida teh, pigmen, vitamin, saponin, selulosa, mineral dan sebatian lain. Minum sekali atau dua kali sehari untuk mengelakkan Penyakit “Tinga Serangkai”.

TOGI D’Glutea terlibat dalam proses penghadaman dan metabolisme tubuh manusia dari saluran gastrointestinal. Pada bulan pertama anda minum, anda akan berasa lapar

dengan mudah. Anda boleh mengambil sedikit makanan, kurang lemak, kurang gula,

kurang minyak dan sebagainya.

Ya boleh. TOGI D’Glutea melindungi fungsi organ islet, meningkatkan kepekaan insulin, menggalakkan rembesan insulin, mengurangkan apoptosis sel-sel pankreas,

membiak, dan terus melindungi sel-sel β islet dari keracunan glukosa dan keradangan lain. Anda boleh minum TOGI D’Glutea kira-kira sejam sebelum suntikan insulin, ia akan merangsang bersama insulin, mengimbangi paras gula darah secara berkesan dalam tubuh manusia, memastikan rawatan hiperglikemia dan diabetes yang lebih cepat dan lebih baik.

Ia tidak dinasihatkan untuk wanita minum semasa kitaran haid. Semasa kitaran haid dan minum teh yang kuat, ia akan meningkatkan lagi kehilangan molekul besi. TOGI D’Glutea adalah teh yang sangat pekat dengan kepekatan 1:8 yang diekstrak. Setiap cawan akan sama dengan beberapa cawan teh gelap biasa. Oleh itu, dinasihatkan untuk wanita semasa haid mereka untuk berhenti mengambil TOGI D’Glutea buat sementara waktu. (Kitaran fisiologi wanita tertentu akan menyebabkan mereka kehilangan 20mg besi tambahan. Teh ini kaya dengan asid tannic, yang akan membentuk endapan dengan molekul besi dalam makanan, menghalang penyerapan molekul besi oleh mukosa usus, mengakibatkan kehilangan zat besi)

 

Selain itu, minum teh semasa haid akan memburukkan lagi reaksi haid, seperti sembelit haid, ketegangan, sakit kepala, sakit pinggang dan sebagainya. Semasa haid, adalah disyorkan untuk minum air suam dan mengekalkan suasana yang gembira.

Jangan minum teh semasa mengandung dan menyusu, kerana banyak ramuan dari teh boleh disalurkan kepada anak melalui ibu. Kanak-kanak adalah terlalu muda, dan semua organ masih belum dikembangkan sepenuhnya, ini meningkatkan beban bagi kanak-kanak dan akan menjejaskan perkembangan mereka.

Di samping faktor genetik yang dominan, diabetes adalah antara penyakit ‘Tiga Serangkai’ kronik yang disebabkan oleh pengumpulan tabiat hidup yang tidak sihat dan juga pemakanan. Oleh itu, adalah penting untuk meluangkan masa untuk menyesuaikan penyakit dengan perlahan, seperti yang ditetapkan oleh undang-undang metabolisme sel manusia, melalui polysaccharide teh kompleks yang terdapat di TOGI D’Glutea. Bahan-bahan aktif seperti polyphenols teh dan lebih banyak mengambil bahagian dalam peraturan sistem metabolisme glikolisis sendiri untuk mencapai kesan menurunkan paras gula dan menghapuskan tiga paras tertinggi. Ia memerlukan masa yang lebih lama untuk diminum dengan sewajarnya untuk mencapai kesan pengatur gula yang sihat dan stabil:

 

Terbukti secara saintifik: Minum 3 bungkus TOGI D’Glutea sehari mempunyai kesan yang sama dengan aglucosidase menghalang 10mg / kg acrabose dan bertindak bersamaan dengan 5mg / kg jika rosiglitazone penyensut insulin. Tetapi kesannya memerlukan masa, biasanya mengambil masa 6 minggu untuk minum secara konsisten. Oleh itu, apabila mengambil ubat hypoglycemic oral, jangan tergesa-gesa mengurangkan jumlah untuk mengelakkan gula darah dari berulang kali menyebabkan bahaya kepada tubuh. Selepas memerlukan tempoh masa untuk gula darah untuk terus stabil, selaraskan pengambilan ubat di bawah nasihat doktor atau pakar perubatan. Semasa penyesuaian ubat, adalah perlu untuk memantau perubahan glukosa darah, mengelakkan perubahan besar dalam glukosa darah.

Disyorkan untuk minum selepas makan. Jurang masa antara minum TOGI D’Glutea dan pengambilan ubat hipoglikemik oral hendaklah sekurang-kurangnya sejam. Minum TOGI D’Glutea kira-kira sejam sebelum suntikan insulin merangsang kesinambungan insulin, dengan berkesan menyeimbangkan paras gula dalam badan;

 

Tujuan akhir untuk pesakit diabetes adalah memastikan tahap glukosa darah optimum. Pemantauan gula darah adalah penting. Pemantauan berterusan tahap glukosa darah dan dokumentasi perlu dilakukan semasa tempoh minum. Sila tingkatkan tahap glukosa darah sekurang-kurangnya sekali setiap 15 hari selepas berpuasa selama 2 jam selepas makan. Setiap 3 bulan, sila pergi ke hospital untuk menguji hemoglobin bergelombang untuk memantau kawalan gula darah dan kesan penyejukan semasa kitaran;

 

Membancuh teh pada suhu tinggi akan mempengaruhi penukaran polisakarida kompleks. Adalah terbaik untuk membancuh teh pada 50°C atau lebih rendah untuk menurunkan kadar gula dalam darah. Kekuatan teh tidak akan mempengaruhi fungsi menurunkan gula darah, ia boleh disesuaikan dengan keinginan setiap individu. Aktiviti bersenam, dan diet ringan membantu mengawal paras gula darah.

 

Dengan meminum TOGI D’Glutea, tahap gula darah seseorang harus diuji secara teratur mengikut keadaan fizikal mereka. Minum TOGI D’Glutea secara konsisten dan jangan minum secara berlebihan untuk mengelakkan hipoglikemia.Akibat terdapat gangguan terhadap mikrosirkulasi manusia (penyumbatan kapilari, ketidakseimbangan metabolik), TOGI D’Glutea boleh menyebabkan ruam, kegatalan dan bintik-bintik merah apabila pengkondisian flora mikrob tidak seimbang. Pada awal peringkat, akan ada bintik-bintik merah kecil dan kulit gatal Ia akan beransur-ansur memudar di peringkat pertengahan sehingga ia sepenuhnya pulih semula ke kulit yang normal. Pada masa yang sama,tidur anda akan terus bertambah baik. Ini semua adalah tindak balas positif yang berlaku pada awal kesihatan anda.